Wat gebeurt er als ik na liposuctie aankom?

Wat gebeurt er als ik na liposuctie aankom?

Rate this article:
1.2

Dr. Don wat gebeurt er als ik na de liposuctie weer aankom?
Het is eigenlijk wel een beetje gek dat nogal wat mensen zich zomaar willen overgeven aan een arts, zonder te begrijpen hoe het vet opgeslagen wordt in het menselijk lichaam. Het gevolg is dat zonder de juiste voorbereiding en uitleg aan de patiënt er weer, soms op vreemde plaatsen, vetafzettingen kunnen ontstaan.

Dit is waarom:

Vetcellen zetten uit en krimpen weer. Er komen geen nieuwe bij.
Als je in de pubertijd komt, heb je min of meer alle vetcellen die je de rest van je leven zult hebben. Dat betekent dat als je een dikker kind was, je waarschijnlijk sneller overgewicht krijgt als je volwassen bent geworden. Je hebt namelijk meer vetcellen ontwikkeld als klein kind. Het volwassen lichaam wil dan het grotere aantal vetcellen vullen. Dat doet het lichaam door energie uit de voeding (glucose, zoet) te halen. Vet is gewoon glucose (soort suiker) in een andere, stabielere en helaas bewaarbare vorm.

'De manier waarop mensen glucose in vet veranderen, is de manier waarop een honingbij stuifmeel verzamelt en in honing verandert.
Honing is de vorm van opgeslagen energie van bijen. Vet is de vorm van opgeslagen energie van mensen.'

Wanneer u dus vetcellen laat verwijderen, bijvoorbeeld door liposuctie, moet het teveel aan glucose uit de voeding dus ergens anders naar toe om te worden opgeslagen.

Gevolg
Als u een liposuctie heeft gehad, verdwijnt een hele verzameling vetcellen uit uw energie-ecosysteem, vaak op de plaats waar uw lichaam het graag verzamelt –heupen, dijen, buik of waar u ook maar de liposuctie heeft gehad.
Dit betekent dat wanneer uw lichaam meer glucose binnenkrijgt dan het gebruikt (u eet dus teveel) het vet wil opslaan. Dit is een normaal verschijnsel.

Wat gebeurt er met het gebied waar de vetcellen door liposuctie verwijderd zijn?
De vetcellen die door liposuctie verwijderd zijn komen niet meer terug. Maar het lichaam is gewend glucose op te slaan maar kan dat niet meer in het gebied waar u de liposuctie heeft gehad, dus stuurt zij de glucose naar andere vetcellen, misschien wel naar uw benen, armen of kin

Moet ik na de liposuctie goed letten op mijn voedingspatroon?
Ja, dat is echt belangrijk want doet u dit niet; dan kan u “dik” worden op locaties waar u voor de liposuctie nooit last van had. Op vreemde en waarschijnlijk voor u op nieuwe plekken in het lichaam.

Dus een gezond eetpatroon is heel belangrijk voor een mooi en evenwichtig lichaam

Goed gezond de liposuctie ondergaan zorgt dat uw liposuctie-resultaten veel beter zijn!
Wij adviseren u daarom geen extra overgewicht te hebben op het moment dat u de liposuctie krijgt. U kunt dan na de ingreep normaal blijven eten zonder dat er overtollig vet op onverwachte plekken wordt opgeslagen.

Wij raden u aan, en met klem, om niet extra aan te komen voor en na de liposuctie-ingreep.
U kunt altijd terugvallen op onze diëtiste die u kan ondersteunen en adviseren.

Wat betekent het nog meer?
Als u later op gewicht komt -wat om meerdere redenen kan gebeuren- zoals zwangerschap, veroudering en veranderingen in levensstijl- het mooie liposuctiewerk van Dr. Don een
optie blijft om weer in vorm te komen. Dat is dan wel weer een geruststelling.

Wilt u meer informatie over liposuctie? Klik dan hier

Contact
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies van Dr. Don om uw toekomstige zelf te bespreken!

in Amsterdam
+31 (0) 20 89 50 455
info@cliniquedokterdon.nl

in Hengelo
+31 (0) 74 30 30 250
info@cliniquedokterdon.nl

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 

Print
Please login or register to post comments.