Waarom zijn Tijdelijke Fillers zoals Radiesse niet gevaarlijk?

Waarom zijn Tijdelijke Fillers zoals Radiesse niet gevaarlijk?

Waardeer dit artikel:
1.7

Waarom is de niet permanente filler/ Radiesse veilig?

Radiesse is een unieke injectable filler die voor 70% bestaat uit een zachte gel op waterbasis en voor 30% uit microsferen op basis van calciumhydroxylapatite. De bestanddelen van Radiesse komen allemaal van nature voor in het menselijk lichaam en zijn dus 100% biocompatibel. Daarom is er voorafgaand aan de behandeling geen allergietest nodig. Het product werd oorspronkelijk ontwikkeld in de Verenigde Staten, en wordt nu al een lange tijd gebruikt over de hele wereld. Wereldwijd behoort Radiesse tot de top 3 van de meest gebruikte niet permanente fillers en per eind 2014 werden er wereldwijd meer dan 3 miljoen patiënten succesvol met het product behandeld.
 

Radiesse is goedgekeurd door gezondheidsinstanties in Europa en Amerika

Radiesse werd goedgekeurd door de meest belangrijke gezondheidsinstanties. In Europa draagt het product de CE-marketing. Radiesse is daarnaast ook één van de weinige fillers die werd goedgekeurd door de Amerikaanse FDA (Food and Drug administration), de meest strenge gezondheidsinstantie wereldwijd.
 

Radiesse verkozen tot filler van het jaar:fillers behandeling

Dankzij de unieke producteigenschappen en het innovatieve karakter, werd Radiesse in 2009 verkozen tot 'injectable of the year'.

Wat kunnen niet-permanente fillers zoals Radiesse voor u doen?

Radiesse is in het bijzonder geschikt voor de correctie van matige tot zeer uitgesproken rimpels en plooien in het gezicht, zoals de lachrimpels tussen de neus en de mondhoeken maar ook bijvoorbeeld hamsterwangen. Radiesse wordt ook vaak gebruikt voor het accentueren van de jukbeenderen, het opvullen van de wangen en voor handverjonging. In het algemeen wordt Radiesse gebruikt voor een zeer groot aantal behandelgebieden. Onze artsen zullen met u een persoonlijk behandelplan opstellen.

De meest voorkomende behandelgebieden zijn:

 • Neus- lippenplooi: de bekende 'lachrimpel'
 • Marionetlijnen: vanaf de mondhoek schuin naar beneden lopende rimpels
 • Radiale liplijntjes: de zogenaamde 'rokerslijntjes' tussen neus en mond
 • Liplijn, de lijn rondom de lippen
 • Jukbeenderen
 • Wangen
 • Kaaklijn
 • Neuscorrectie
 • Kin en kinplooi
 • Wenkbrauwlift
 • Temporaal: holte ter hoogte van de slapen
 • Handen

 

Wanneer is een filler niet geschikt?

-     Filler/Radiesse is niet geschikt voor de behandeling van zeer oppervlakkige lijntjes noch voor de behandeling van dynamische fronsrimpels op het voorhoofd en rond de ogen. Voor de fronsrimpel is rimpelverslapper meer geschikt.

-     Filler Radiesse wordt niet aangeraden voor lipvergroting, daar gebruiken wij Glytone of Belotero voor op basis van Hyaluronzuur.

-     Tevens wordt het gebruik van Radiesse afgeraden indien een behandeling met een permanente filler voorafging in het verleden. Wilt u toch een filler /Radiesse behandeling dan zal Dr. Don eerst de permanente filler via een echografische drainage verwijderen. Als het gebied tot rust is gekomen plaatst hij de filler/Radiesse.

 

Radiesse/Fillerbehandeling is een veilige, eenvoudige en comfortabele behandeling

-     Radiesse is biocompatibel, er is voorafgaand aan de behandeling geen allergietest nodig.

-     Nadat een persoonlijk behandelplan is opgesteld wordt Radiesse door een dunne naald onder het huidoppervlak geïnjecteerd. Tijdens de behandeling kan eventueel gebruik worden gemaakt van een lokale verdoving. -     De behandeling is over het algemeen eenvoudig en comfortabel en duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de te behandelen gebieden.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn, zoals bij elke vorm van injectie: lichte zwelling, pijn of jeuk, mogelijke verkleuring en gevoeligheid op de plaats van injectie. Deze verdwijnen meestal na enkele uren of dagen. De dagelijkse activiteiten kunnen zo goed als altijd direct hervat worden.

Meestal wordt het gewenste resultaat al na slechts één behandeling bereikt. Om ervoor te zorgen dat de behandeling met Radiesse het langdurige gewenste resultaat heeft, kan er doorgaans 6 tot 12 weken na de behandeling een vervolgafspraak gemaakt worden. Op dat moment zal de arts bekijken of een aanvullende behandeling nodig is.

 

Liquid Facelift zonder operatie is veilig

Voorheen bood enkel een operatieve facelift een oplossing voor volumeverlies en verplaatsing van volume. Sinds kort is er echter een zeer effectieve oplossing ZONDER OPERATIE: Liquid facelift.

Met deze behandeling pakken we het volledige gezicht aan. We gaan hierbij het volume terugbrengen naar strategische plaatsen in het gezicht, of volume creëren. De techniek is ook uitstekend geschikt voor het creëren van jukbeenbogen en om de kaaklijnen te verstrakken.

 

Veilige Voordelen van een behandeling met Radiesse-filler

 • Geen allergietest noodzakelijk;
 • Onmiddellijk effect als gevolg van de gel-matrix;
 • Langer houdend dankzij de collageen-stimulatie;
 • Herstel van volumeverlies met één enkele behandeling;
 • Wordt zeer goed verdragen;
 • Al miljoenen keren gebruikt.

 

 

Print

Reageren? Login of registreer