Waarom verslapt de huid al bij 25 jaar?

Waarom verslapt de huid al bij 25 jaar?

Waardeer dit artikel:
1.5

Dr. Don waarom verslapt de huid al bij 25 jaar?

“Rond de leeftijd van 25 stopt het lichaam met de productie van collageen en elastine. Dit zijn twee eiwitten die samenwerken om de huid stevig en elastisch te houden. Echter niet alleen de productie van collageen stopt maar ook het bestaande collageen begint af te breken. Zonder de aanmaak van deze twee eiwitten wordt het bindweefsel minder stabiel en begint de huidveroudering zichtbaar te worden.”

 

Kan dit veilig en natuurlijk behandeld worden?

Een behandeling met tijdelijke en lichaamseigen stoffen is een mooie, en bovenal veilige oplossing bij huidveroudering”

 

Waar kijkt u naar tijdens de behandeling?

“Naarmate we ouder worden verliest ons gezicht volume. Daardoor staat de huid niet langer strak en gespannen maar verslapt de huid en gaat hangen”, aldus Dr. Don. “Door op speciale plaatsen in het gezicht huideigen fillers in te spuiten brengen we het volume terug. Het vullen van de zijkanten van het gezicht en de kaaklijn zorgt er bijvoorbeeld voor dat de contouren weer strakker worden. En door het vullen van de neus-lippenplooi en de wang vlak onder het jukbeen, haal je vermoeidheid en scherpte uit het gezicht.”

 

Zakt de huid niet in als de tijdelijke filler is uitgewerkt?

“Tijdelijke fillers, waar wij uitsluitend mee werken, blijven negen maanden tot meer dan een jaar zitten”, stelt Dr. Don. “En het aardige is dat wanneer je de behandelingen herhaalt, het effect steeds langer zichtbaar blijft. Zo hebben we een behandeling met hyaluronzuur, een stof die ook van nature in de huid voorkomt. Herhaaldelijk gebruik hiervan zorgt dat de huid zelf weer ­collageen gaat aanmaken, het ‘cement’ dat voor volume zorgt. Als het effect is uitgewerkt zakt de huid dus niet in”.

 

Hoe houdt u het effect natuurlijk?

“Het is belangrijk om het hele gezicht goed te bekijken en niet te focussen op een bepaald gebied, zoals jukbeenderen of de ­kaaklijn. “Als arts moet je daar gevoel voor hebben; je hebt een adviserende taak. Voor een geleidelijk effect is het ook belangrijk om de fillers stap voor stap op te bouwen. Zo zorg je dat elk gezicht zijn karakter ­behoudt. De bedoeling is dat de man of vrouw die bij ons komt er béter uit gaat zien, en niet anders.”

 

Wat kost een behandeling?

Dr. Don: “Iedere arts hanteert zijn eigen tarieven en de prijs is afhankelijk van de hoeveelheid die ingebracht moet worden. We vragen onze cliënten altijd langs te komen voor een eerlijk en kosteloos advies”.

 

Tip

Op dit moment kunt u gebruik maken van een winteraanbieding met natuurlijke fillers! (www.cliniquedokterdon.nl/aanbiedingen)

Belt u gerust met ons, wij maken graag tijd voor u! Voor Hengelo belt u naar 074 – 30 30 250 en voor Amsterdam belt u naar 020 – 89 50 455.

 

 

Print

Reageren? Login of registreer