's Nachts heb ik last van Knarsetanden. Ik heb gehoord dat rimpelverslapper helpt, klopt dat?

's Nachts heb ik last van Knarsetanden. Ik heb gehoord dat rimpelverslapper helpt, klopt dat?

Waardeer dit artikel:
5.0

Na gaatjes en tandvleesproblemen is tandenknarsen de derde oorzaak die het gebit aantast. Heel veel mensen knarsen s ’nachts zonder dat ze dit zelf in de gaten hebben. Het schuren en klemmen van de tanden kan ernstige gevolgen hebben voor het gebit. Door met kracht iedere nacht de kiezen over elkaar te schuren ontstaat slijtage. Tandenknarsen is heel moeilijk op te lossen omdat je het doet terwijl je slaapt.

 

Wat is er dan aan te doen?

Naar de tandarts gaan en vragen om een speciaal aan te meten plastic bitje die de kiezen kan beschermen. Helaas weten we uit ervaring dat deze bitjes niet prettig zitten en dat je er ook niet erg charmant uitziet. Ontspanningsoefeningen willen ook nog wel eens soelaas bieden maar echt langdurig helpt het toch meestal niet.

 

Wat helpt dan écht?

Een effectieve manier om het tandenknarsen aan te pakken is met rimpelverslapper. Door een beetje rimpelverslapper in de kauwspieren te spuiten, nemen de klachten meteen af. De spier die zo hard moet werken om te klemmen en te schuren is dan in kracht afgenomen en is in een meer ontspannen toestand gebracht. Na een paar maanden moet de behandeling herhaalt worden omdat de rimpelverslapper dan is uitgewerkt. Na een paar keer behandeld te zijn is de gewoonte om te knarsen vaak verdwenen en is een rimpelverslapper behandeling niet meer nodig.

 

Zachter gezicht

Wanneer de kauwspier tot rust komt zie je vaak ook een verandering in de gezichtsvorm. Een te krachtige kauwspier zorgt namelijk voor een extra hoekige kaaklijn. Wanneer de kauwspier ontspant, wordt het gezicht zachter en ronder – en dus vrouwelijker.

 

Minder hoofdpijn

Ook zien wij vaak dat hoofdpijnklachten afnemen als het knarsetanden verdwijnt. Het klemmen van de kaken geeft veel hoofdpijnklachten.

 

Wilt u meer weten?

Neemt u dan gerust contact met ons op. Onze intake gesprekken zijn altijd vrijblijvend. Voor een gesprek in Hengelo belt u naar 074 – 30 30 250 en voor een gesprek in Amsterdam belt u naar 020 – 89 50 455.

 

 

Print

Reageren? Login of registreer

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x