Mijn gezicht is niet meer strak genoeg

Mijn gezicht is niet meer strak genoeg
Een tweede Facelift of juist niet?

Rate this article:
1.9

“Mijn gezicht is niet meer strak dokter Don”, horen we vaak in de spreekkamer van Dr. Don. “Is een tweede Facelift dan een oplossing”? Hoe weet je nu of het tijd wordt voor een tweede Facelift of is er wat anders aan de hand?

Een vakkundig uitgevoerde Facelift kan u helpen er jaren jonger en vooral verfrist uit te zien door de leeftijdsklok te “resetten”. Het resetten van de klok betekent echter niet dat u de klok kunt stoppen. Uiteindelijk merken wij na jaren dat onze huid toch weer gaat verslappen of dat de wangen en hals opnieuw doorzakken en duidelijke rimpels vertonen.

Vragen en mogelijkheden

Als het al jaren geleden is dat u een Facelift-operatie heeft gehad, is het redelijk om een secundaire Facelift te overwegen om de onvermijdelijke effecten van de tijd aan te pakken en een frisser uiterlijk te herstellen. Bij Dr. Don komen veel patiënten die geïnteresseerd zijn in een tweede en soms wel een derde Facelift. Natuurlijk hebben zij vragen en soms ook zorgen over de ingreep. In deze blog proberen we u een beetje op weg te helpen door informatie te geven over een tweede Facelift. 

Hoe lang blijft een facelift zichtbaar?

Iedereen is anders, natuurlijke huidelasticiteit, levensstijl-factoren zoals roken en stress, en hoe goed u voor uw huid zorgt, bepalen allemaal hoe lang de Facelift-resultaten zullen duren. Als u relatief jong bent wanneer u een Facelift heeft ondergaan en een hoogwaardig huidverzorgings-routine volgt kunt verwachten dat uw uiterlijk langer mee gaat dan bij een oudere patiënt die rookt en nooit zonnebrandcrème gebruikt.

Is de Facelift wel kundig uitgevoerd? Heel belangrijk!!


 
Natuurlijk heeft de arts die uw Facelift in het verleden heeft uitgevoerd veel invloed op de resultaten. Een bekwaam arts zal de beste en nieuwste technieken gebruiken die ervoor zorgen dat weefsels langer “gelift” blijven, zodat u er goed uit blijft zien naarmate u ouder wordt, of u nu kiest voor een andere ingreep of niet. Dr. Don gebruikt alleen de laatste en nieuwste technieken en hij ontwikkelt ook zelf operatietechnieken die hij aanpast aan de individuele patiënt. Zoals tijdens de Facelift-ingreep, brengt hij een beetje van uw eigen geoogste vet (uit uw buikvet bijvoorbeeld) tussen de openliggende huidlagen. Dit vet verrijkt hij met natuurlijke ingrediënten waardoor de getransplanteerde vetcellen veel meer overlevingskans hebben. Deze vetcellen zorgen dat onder de huid meer volume ontstaat en de huid een mooie glans en zachtheid krijgt.

Secundaire facelift of wel “Tuck UP” lift genoemd, verwijst naar een Facelift die is uitgevoerd bij een patiënt die al een eerdere Facelift heeft ondergaan. Patiënten zoeken om heel verschillende redenen een goede arts die een tweede Facelift kunnen uitvoeren. De meest voorkomende reden is het verstrijken van de tijd. Hoewel geen enkele Facelift een “vervaldatum” heeft en veel patiënten nooit meer dan 1 Facelift ondergaan, is het redelijk om een tweede Facelift ongeveer 10 jaren na de eerste te overwegen. Het hangt natuurlijk ook af of de eerste Facelift een Mini-Facelift is geweest of een meer uitgebreidere lift. Bij een Mini-Facelift op oudere leeftijd zal het resultaat beduidend korter zijn dan 10 jaren. 

Waarom we voor die heerlijk frisse uitstraling uiteindelijk een tweede Facelift nodig hebben, is dat de huid na jaren slapper wordt en nieuwe verzakkingen en rimpels ontstaan. 1 van de belangrijkste oorzaak is dat we in het gezicht vet en botmassa verliezen. Die zorgen voor volume en zachte rondingen in het gezicht.

Welke redenen zijn er nog meer om een tweede Facelift te overwegen?

Dus met andere woorden, heb ik nog een Facelift nodig?

Of een secundaire Facelift voor u geschikt is, hangt van nog meer factoren af. Niet de minste daarvan is hoe u zich voelt als u in de spiegel kijkt! Als u tevreden bent met uw uiterlijk neem dan vooral geen actie, hoelang het ook geleden is sinds uw laatste operatie. Als 1 van de volgende punten op u van toepassing is, breng dan een bezoekje aan Dr. Don. Hij zal u vrijblijvend en een eerlijk en kundig advies geven die u kunt gebruiken om een bewuste keuze te maken. 

  • Niet tevreden

Patiënten kunnen een revisie-Facelift ondergaan omdat ze na jaren niet tevreden zijn met de resultaten van hun eerste lift. In deze gevallen adviseert Dr. Don de resultaten te verbeteren door de huid meer aan te spannen en op te tillen. De littekens die hij maakt zullen niet zichtbaar zijn. Mogelijk zijn de littekens tijdens de eerste Facelift niet mooi gemaakt ( niet bij dr. Don) en kan hij die voor u herstellen.

  • Veel gewichtsverlies

Veel en snel gewichtsverlies kan er ook toe leiden dat patiënten een “opknapbeurt” overwegen. Dit komt door het zogenaamde “leeglopen” van het gezicht, waardoor losse huid ontstaat. Een voorbeeld hiervan is een maagbypass-operatie.

  • De uitgezakte wangen en verslapte kaaklijn zijn terug. 

Een Facelift is de enige manier om deze problemen langdurig te verhelpen.

  • U bent weer begonnen met het dragen van sjaals om de vouwen en de uitgezakte hals te verbergen.

Als uw ouder wordende hals, decolleté en gezicht uw garderobe-keuzes bepalen dan kan een Facelift u meer zelfvertrouwen geven over uw uiterlijk. 

  • Niet chirurgische behandelingen geven u geen gewenste resultaten

Rimpelinjectie behandelingen, Fillers en laserbehandelingen zijn uitstekende manieren om de Facelift-resultaten langer vast te houden, maar deze behandelingen kunnen alleen een oplossing bieden bij lichte tekenen van huidveroudering. Een secundaire Facelift kan langdurige oplossingen bieden voor een slappe huid en diepe gezichts- of halsplooien. En niet onbelangrijk een Facelift is op den duur al snel goedkoper dan Fillers. 


Uw volgende stap is zoek een arts die veel ervaring heeft met tweede Faceliften

In veel opzichten volgt een tweede Facelift dezelfde stappen als bij een eerste Facelift, incisie-locaties kunnen bijvoorbeeld hetzelfde zijn. Echter dit is alleen mogelijk als de chirurg de nieuwste technieken heeft gevolgd anders zal Dr. Don deze eerst moeten herstellen om zijn bekende onzichtbare littekens te kunnen maken.

Een tweede facelift vereist speciale chirurgische vaardigheden

Dr. Don zal bijvoorbeeld zijn aanpak moeten variëren, afhankelijk van hoe kundig de eerste Facelift is uitgevoerd door een andere chirurg. Als uw eerste Facelift door een bekwaam chirurg is uitgevoerd kan de tweede operatie vrij eenvoudig zijn. Als problemen van eerdere Faceliften naar voren komen, zoals slecht geplaatste insnijdingen, zichtbare littekens, overmatig dunner geworden van de SMAS (weefsellagen onder uw huid) of een te hoge spanning in de wangen. Zal Dr. Don deze eerst moeten corrigeren om uiteindelijk een Facelift te creëren waar u tevredenen en blij mee kunt zijn. U zult begrijpen dat een tweede Facelift-ingreep met deze condities een stuk lastiger is om te opereren dan een eerste Facelift. Het vraagt van de arts veel kennis en vooral veel ervaring voor een mooi eindresultaat.

Bovendien moet de arts de tweede keer met minder huid en dunnere weefsels werken (een foutje kan niet goed meer hersteld worden dus in 1 keer goed)

Het vervangen van verloren volume heeft nu hoge prioriteit, Dr. Don zal juist nu zijn vetinjecties inzetten om mooie rondingen te maken zodat uw gezicht er niet strakgetrokken uitziet net alsof u tegen een orkaan ingelopen bent. Dit is echt zo lelijk.
Bent u klaar voor een update van uw Facelift of gewoon voor een eerlijk advies van Dr. Don?  Belt u wel tijdig Dr. Don heeft een heel druk intake programma we willen u niet teleurstellen.

 

Meer weten over Facelifts? Klik dan hier.

Contact
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies van Dr. Don om uw toekomstige zelf te bespreken!

in Amsterdam
+31 (0) 20 89 50 455
info@cliniquedokterdon.nl

in Hengelo
+31 (0) 74 30 30 250
info@cliniquedokterdon.nl

Voor en na foto’s
   

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken.
Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 


Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken.
Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken.
Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 

 


 

Print
Please login or register to post comments.