Liposuctie borsten bij vrouwen

Liposuctie borsten bij vrouwen
Heeft u te grote en te zware borsten? Daar is wat aan te doen!

Rate this article:
2.3

Borsten van jonge en oudere vrouwen wat zijn de verschillen?
Vrouwen kunnen na de menopauze meer vet ontwikkelen in hun borsten (gevoel dat hun borsten groeien). Dit is het gevolg van een dalende oestrogeenspiegel. Het klierweefsel dat gebruikt wordt om melk te produceren voor de borstvoeding is sterk aan het verminderen. Hierdoor blijft dan veel vetweefsel over. Dit gegeven zorgt dat een succesvolle borstverkleining met liposuctie bij oudere dames heel reëel is.

De samenstelling van de borsten bij oudere dames is overwegend vetweefsel en dus zeer geschikt voor een borstverkleining met liposuctie. De resultaten zijn zeer bevredigend voor de patiënt alsook voor de cosmetisch arts. Jongere borsten zijn vaak behoorlijk vezelig -vooral als de vrouw jonger en dunner is- vereisen meer inspanning en techniek om een succesvolle liposuctie uit te voeren.

Borsten: waar zijn ze van gemaakt?
Borsten bestaan uit vet, lymfeklieren, adertjes, zenuwen en melksystemen. Er zijn geen spieren in de borsten want die liggen eronder. Er zit ook vezelachtig weefsel in de borsten, wat je soms kunt voelen, hoewel sommige vrouwen meer vezelachtige borsten hebben dan andere, wat volkomen normaal is.

Hoe borsten veranderen als we ouder worden?
Je borsten zullen tussen je tienerjaren en ouderdom duizend keer veranderen, zwellen en krimpen door de eb en vloed van je hormonen. Borstvoeding en leeftijd kunnen ervoor zorgen dat borsten minder elastisch en flexibel worden, en uiteindelijk uitzakken. Toch krijgt niet iedereen op dezelfde manier uitgezakte borsten. Kleinere borsten, simpelweg vanwege de zwaartekracht, houden hun vorm en stevigheid veel langer dan grotere borsten. Hetzelfde geldt voor borsten die geen borstvoeding hebben gegeven.

Gewichtstoename
Gewichtstoename kan er ook voor zorgen dat onze borsten veranderen en vetweefsel ontwikkelen. Dus eigenlijk heeft iedereen met extra gewichtstoename normaal gesproken grotere borsten.

Oestrogeenspiegel
Wanneer uw oestrogeenspiegel hoog is, zwellen de melkkanalen en melkklieren van uw borst op. Dit is de reden waarom veel vrouwen borstveranderingen  -en gevoeligheid-  ervaren tijdens hun menstruatiecyclus. Er zit vooral veel vocht vast in het borstweefsel en dit kan weer leiden tot zwelling en fibreuze knobbeltjes.

Jongere vrouwen
Jongere vrouwen hebben vaak dichtere en daardoor stevigere borsten, wat alleen maar klierweefsel is die dient voor het mogelijk voeden van de baby. Als we ouder worden krimpen onze melksystemen om vervangen te worden door vet. Zodra de menopauze voorbij is zullen onze borsten bijna helemaal dik en zacht zijn.

Als ze te zwaar worden?
Overweg dan een succesvolle en zachte liposuctie door Dr. Don

Echo-onderzoek
Hoe het vetweefsel eruit ziet kan alleen vastgesteld worden op basis van echografie. Dr. Don maakt daarom altijd een echo tijdens de intake zodat hij een goed beeld krijgt van het vetweefsel.

Bent u het zat om al dat extra gewicht mee te dragen?
Vraag aan Dr. Don wat de beste behandeling en dus oplossing voor is. Hij geeft u een eerlijk advies.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor meer informatie over liposuctie van uw borsten.

Contact
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies van Dr. Don.

in Amsterdam
+31 (0) 20 89 50 455
info@cliniquedokterdon.nl

in Hengelo
+31 (0) 74 30 30 250
info@cliniquedokterdon.nl

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 

Print
Please login or register to post comments.