Kunt u mij iets meer informatie geven over rimpelverslapper?

Kunt u mij iets meer informatie geven over rimpelverslapper?

Waardeer dit artikel:
5.0

Antirimpelinjecties, beter bekend als rimpelverslapper-injecties, worden gebruikt om de lijnen in het gezicht te verminderen. Enkele voorbeelden zijn: fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdlijnen. Als u antirimpel injecties overweegt en meer informatie wilt, dan kunt u hieronder verder lezen.

 

Ampullen
De rimpelverslapper van de fabrikant Allergan wordt in ampullen aan artsen geleverd. Deze bevatten een wit poeder dat nog bewerkt moet worden. Het extreem fijne poeder wordt in zout water opgelost tot een heldere substantie. Daarna is het klaar om geïnjecteerd te worden.

 

Rimpelverslapper type A
Rimpelverslapper type A is een eiwit dat beter bekend staat als spierontspanners. Spierontspanners wordt gemaakt van de bacteriën die botulisme veroorzaken. Rimpelverslapper type A is werkzaam door de zenuwimpuls te blokkeren, wat een tijdelijke vermindering van spieractiviteit tot gevolg heeft waardoor rimpels kunnen ontspannen en verminderen tot verdwijnen na  een aantal behandelingen.


Intake

intake clinique dr don donald ottens

Het is essentieel dat u een intake krijgt voordat u met spierontspanners behandeld wordt. Ieder gezicht is anders, dus de behandeling van de nicht van de dochter van uw vriendin zal voor u waarschijnlijk niet de ideale zijn. Tijdens de intake zullen onze artsen uw vragen en eventuele zorgen over de ingreep bespreken. Uw behandelend arts zal u ook over mogelijke complicaties informeren. De meest voorkomende zijn: zwellingen, kneuzingen en roodheid op de injectieplaats. Alles zal in detail besproken worden en u mag alles vragen voordat u besluit of u de behandeling ondergaat.


Alcohol
U wordt aangeraden tot 24 uur na de behandeling geen alcohol te drinken. Als u geen alcohol inneemt minimaliseert u de kans op bijwerkingen en andere reacties. Een huidgedeelte kan gaan hangen als bijwerking van spierontspanners. Dit komt vooral in de oogleden voor als de spierontspanner te laag of te diep geïnjecteerd is, of als er teveel gebruikt is. Voor het beste resultaat kan alleen een ervaren en goed opgeleide arts zorgen. Zomaar ergens in de achterkamer door bijklussende artsen u laten behandelen is vragen om problemen.


Behandelend arts
Een behandelend arts kiezen lijkt misschien moeilijk, maar dat hoeft het niet te zijn. Bezoek zoveel mogelijk klinieken en artsen voordat u er een kiest bij wie u zich comfortabel voelt. Trek de kliniek en de arts na en ga niet alleen af op de informatie van de website van de kliniek/arts. Laat de prijs niet meewegen in uw beslissing. U kunt bijvoorbeeld op kliniekervaringen.nl de mening van anderen lezen.


“Bevroren gezicht”
Het bevroren gezicht is een veelgehoorde misvatting over behandelingen met spierontspanners. Als de behandeling correct uitgevoerd wordt zult u geen bevroren gezicht krijgen en zult u uw gezicht normaal kunnen bewegen. Wij vinden het belangrijk om onze patiënten duidelijk te maken dat het gewenste effect pas na twee of drie behandelingen bereikt kan worden. Mocht u bij een niet geaccrediteerde arts geweest zijn en een bevroren gezicht hebben overgehouden dan zit er helaas niet anders op dan te wachten tot het middel uitgewerkt is.


“Gummy smile”
Een Gummy smile wil zeggen dat de bovenlip te ver opgetrokken wordt als men glimlacht, waardoor het tandvlees te zien is. Als u een gummy smile heeft is er hoop voor u! Een kleine hoeveelheid spierontspanners kan lateraal van de neusvleugels en tussen neus en mond geïnjecteerd worden om de hyperactieve spier te ontspannen.


Herhalende behandeling en andere behandelingen
Een behandeling met spierontspanners is een voortdurend proces, en na een enkele sessie zal uw lijnen en rimpels niet voorgoed doen verdwijnen. Ongeacht hoe goed u er na de behandeling ook uitziet, u zult ongeveer elke twaalf-16 weken moeten terugkeren voor een touch-up of vervolgbehandeling. Dit heeft ook een voordeel: als u concludeert dat spierontspanners niets voor u is, bent u er na ongeveer twaalf weken vanaf. We kunnen u altijd andere behandelingen adviseren om uw rimpels te behandelen, zoals: Dermal Fillers, Lipofilling (opvullen met eigen lichaamsvet), peelings, laser en andere huidverjongingsmethoden.


Hyperhidrosis
Hyperhidrosis is een veelvoorkomende aandoening die gekenmerkt wordt door overmatig transpireren. Spierontspanners wordt in Nederland gebruikt om hyperhidrosis in de oksels te behandelen. Het werkt door de prikkeloverdracht van zenuw naar zweetklier te blokkeren. Dit is geen permanente oplossing voor hyperhidrosis; de zenuwen zullen zich na verloop van tijd herstellen en men zal weer gaan zweten. U kunt dan eventueel nog een behandeling bij onze artsen aanvragen. Hyperhidrosis-behandeling is geschikt voor handen, gezicht, voeten en haarlijn.


Hangwangen
Hangwangen zijn een natuurlijk gevolg van het ouder worden. Zodra uw huid minder soepel wordt merkt u misschien dat het gebied rond uw wangen en kaak gaat hangen. Spierontspanners kan in de halsspier geïnjecteerd worden die verantwoordelijk is voor rimpels, losse huid en hangwangen in dit gebied. Spierontspanners ontspant de spier, wat het hangen vermindert.


Injecties
De grondstof van spierontspanners is een poedervorm, hoewel het een injecteerbare stof is. De behandeling bestaat vaak uit meerdere injecties in het bovenste deel van het gezicht, al hangt dit ook van het type behandeling af. De patiënt kan voor-behandeld worden met een topisch anestheticum dat de behandeling zo goed als pijnloos maakt. Door de smalle naald is de injectie snel voorbij en is er geen of amper sprake van enig ongemak.


Kennis is alles
Het is verstandig u goed in te lezen! Voordat u een ingreep ondergaat, zeker met een injectie zoals spierontspanners, is het belangrijk dat u zoveel mogelijk over de behandeling en de nazorg te weten komt. Als u iets niet helemaal duidelijk is kunt u een notitie maken en dit aan onze artsen tijdens de intake voorleggen.


Licenties
Spierontspanners is in Nederland uitsluitend op recept verkrijgbaar. Het kan alleen door een arts voorgeschreven worden. De arts die het voorschrijft neemt verantwoordelijkheid voor diegene die het middel toedient onder toezicht van de voorschrijvende arts. Diegene die de behandeling heeft voorgeschreven is verantwoordelijk voor de veiligheid van de patiënt. Verzeker uzelf dat de arts gekwalificeerd is om de behandeling uit te voeren. Controleer of uw arts in het BIG-register staat.


Migraine
Migraine is een vorm van zware hoofdpijn die in Nederland vaker voorkomt dan in alle andere Europese landen. Wist u dat spierontspanners een effectieve behandeling is voor volwassenen die met chronische migraine kampen? Het is niet precies duidelijk waarom dit zo is; men vermoedt dat de behandeling de pijnbanen in bepaalde zenuwcellen blokkeert.
 

Natuurlijk resultaat
Onze filosofie wat spierontspanners betreft is: minder is meer. Ons doel is niet om u in iemand anders te veranderen. We willen dat u de kliniek als uzelf verlaat, maar dan met een jeugdiger look. Natuurlijk wilt u dat mensen zien dat u er beter uitziet, maar wel zo dat ze niet precies weten wat er anders aan u is. Wij adviseren u de behandelingmet spierontspanners in fasen te ondergaan. Laat uw behandelend arts weten dat u een natuurlijke look wilt, en houd u strikt aan de nazorginstructies!
 

Nazorg
Nazorg is belangrijk om het optimale rendement uit uw behandeling met spierontspanners te halen. U wordt geadviseerd om de eerste 30 tot 60 minuten na de behandeling uw gezichtsspieren veel te bewegen, bijvoorbeeld door te glimlachen! Maak het u gemakkelijk voor de televisie, of lees dat boek dat u altijd al een keer wilde lezen. U moet rechtop blijven en geen contact maken met of druk zetten op het behandelde gebied. U kunt tot 24 uur na de behandeling niet sporten. Neem ook geen warm bad en ga niet naar de sauna. Zwelling na de behandeling is normaal en kan verzacht worden met ijs. Een zere plek kan behandeld worden met Arnica zalf.
 

Ogen
De ogen zijn een bekende probleemzone die vaak met spierontspanners behandeld worden. Het is sowieso zeer belangrijk dat u een kundig arts inschakelt voor behandeling metspierontspanners, maar voor injecties rond de ogen geldt dit in het bijzonder zodat u geen bijwerkingen ondervindt. Spierontspanners kan in het periorbitale gebied geïnjecteerd worden om vermoeide ogen van een jeugdige look te voorzien.
 

Rimpels
Rimpels en lijnen zijn de belangrijkste oorzaken die mensen voor spierontspanners doen kiezen. Het bovenste deel van het gezicht kan o.a. behandeld worden voor voorhoofdlijnen, fronslijnen, kraaienpootjes en “bunny lines” (rimpeltjes aan de zijkant van de neus bij het lachen). Het onderste deel kan o.a. behandeld worden voor marionet- lip- kin- kaak- en halslijnen. Dit kan met standaard spierontspanners behandelingen.


Snel resultaat
Het resultaat laat even op zich wachten. Na een behandeling moet u ongeveer tien dagen wachten voordat u het gewenste resultaat begint te zien. Ongeveer twee weken na de eerste injectie ziet u het volle effect van de behandeling. Als u daarna nog steeds niet tevreden bent kunt u contact opnemen om uw mogelijkheden te bespreken.


Tijdsduur
De duur van de behandelingen kan variëren, het hangt vaak af van de injectieplaats en de hoeveelheid. Over het algemeen duurt de behandeling ongeveer twintig minuten. Een goede timing is alles. Als u de behandeling voor een speciale dag neemt is het belangrijk dat u dit twee weken van tevoren doet zodat u er dan op uw best uitziet.


Toepassingen
Toepassingen van spierontspanners variëren van cosmetisch tot medisch. Medische toepassingen zijn o.a. behandelingen voor hyperhidrosis, incontinentie, migraine, een tenniselleboog, de aangezichtsverlamming van Bell, scheelzien, MS en het onder controle krijgen van spierspasmen voor kinderen die lijden aan hersenverlamming. Er is constant onderzoek naar nieuwe toepassingen.

 

Print

Reageren? Login of registreer

Theme picker