Is Liposuctie met WAL pijnlijker dan PAL techniek?

Is Liposuctie met WAL pijnlijker dan PAL techniek?

Rate this article:
1.8

In gesprek met Dr. Don over de liposuctie met de Water- Body-jet evo “ de zogenaamde WAL-techniek.

Een vraag aan Dr. Don:    
Is Liposuctie met water zoals de WAL- techniek pijnlijker dan met de PAL-techniek?


“Ik weet dat sommige collega’s daar zo over denken, maar het tegendeel is waar.  Ik heb inmiddels meer dan 75 patiënten behandeld met de body-jet evo (WAL-techniek). Door deze aantallen heb ik alle liposuctie behandeltechnieken goed kunnen vergelijken en kan ik concluderen dat, mits vakkundig uitgevoerd,  de WAL-liposuctie prima te verdoven is. Wat tevens niet geheel onbelangrijk is: door de patiënten wordt het goed ervaren.


Hoe gaat de verdoving met de Water techniek dan in zijn werk?

Voordat ik met de WAL-liposuctie start breng ik een kleine hoeveelheid verdovingsvloeistof in de gebieden waar ik de vetcompartimenten wil gaan verwijderen en laat deze goed inwerken. Vervolgens kan ik met de Water-jet evo steeds een beetje bij verdoven in de gebieden die toch als wat gevoelig worden ervaren door de patiënt. Alle vetgebieden kunnen op deze manier verdoofd worden. Bij alle andere vormen van liposuctie is het bij verdoven niet mogelijk omdat al een grote hoeveelheid  vocht met de maximale verdoving van tevoren is ingebracht. Bij verdoven zou voor hele vervelende complicaties zorgen, die u uiteraard niet wenst en ik als medicus al helemaal niet.

 

Body Jet Evo

De Water assisted liposuctie (WAL) of Body-jet evo is een effectieve en zachte methode van liposuctie. De Body-jet evo is een innovatieve liposuctie werkwijze waarbij ik een water oplossing aan breng in het vetweefsel en gebruik maak van de pulserende nevelwerking uit de ingebrachte canule. Door de zachte waterstraal raken de vetcellen los uit het weefsel  zodat de Body-jet direct de vetcellen uit het lichaam permanent kan opzuigen. Dit gebeurt zo voorzichtig dat de andere weefsels zoals zenuwen, bloedvaten en lymfevaten gespaard en onbeschadigd blijven.

Onze patiënten zijn erg enthousiast over de hoeveelheid vet die met deze methode verwijderd kan worden en de uiteindelijke egalere structuur van de huid en het onderliggend weefsel.

 

Meer over Liposuctie

 

Print
Please login or register to post comments.