Is een rimpel injectie geschikt voor het vullen van de lippen?

Is een rimpel injectie geschikt voor het vullen van de lippen?

Waardeer dit artikel:
Geen waarderingen

Mooiere en vollere lippen?

Op het internet zien wij de vraag voorbij komen: “Kan ik met rimpel injecties mijn lippen laten opvullen?”

Veel mensen denken dat alleen een rimpel injectie gebruikt wordt tijdens behandelingen met injectables. Maar er bestaan vele soorten injectables die verschillende gebieden in het gezicht kunnen behandelen. Zoals bij rimpels of huidverzakking.


Wat is een rimpel injectie?

Een rimpel injectie is een chemische stof die een volledige ontspanning van de spieren veroorzaakt waardoor de huid gaat verstrakken en de rimpel verdwijnt. Een goed voorbeeld van een rimpel injecties-behandeling is de aanpak van de voorhoofdsrimpels. Een andere geavanceerde techniek van rimpel injectie is de behandeling van de zogenaamde rokerslijntjes bij de bovenlip. Deze lijntjes ontstaan door de leeftijd maar ook door langdurig roken.

Een voordeel van deze behandeling is dat bij sommige mensen er een kleine verbreding van de lip ontstaat. Dit werkt alleen bij patiënten met overactieve spieren rond de lippen die de rokerslijntjes veroorzaken.


Rimpel injecties, niet voor het vullen van de lippen.
Een rimpel injectie kan niet gebruikt worden voor het vullen van de lippen.
Bij Clinique Dr. Don gebruiken wij diverse injecteerbare niet permanente fillers voor het opvullen en modelleren van de lippen.
Per patiënt bekijken onze artsen welke injecteerbare filler het meest geschikt is.


Mooie volle lippen maken is een technische uitdaging
Het vergroten van de lippen met injecteerbare fillers is een artistieke en technische uitdaging. Onze artsen beschikken niet alleen over een heel goede injectietechniek, maar hebben ook verstand van de anatomie en de esthetiek van de lippen. Daarnaast weten zij precies wat de eigenschappen zijn van alle verschillende fillers.  

 

De bijwerkingen

Na een behandeling met fillers kunnen enkele bijwerkingen optreden als lichte zwellingen en blauwe plekjes. Als patiënten voor de behandeling aspirine, visolie of vitamine E hebben geslikt is het risico op deze bijwerkingen wat groter. Gelukkig zijn ze eerder irritant dan ernstig en kunnen ze eenvoudig worden behandeld met een koud kompres of wat make-up.

btx voor lippen?

 

Lastige anatomie
De lippen hebben een unieke anatomie. Een behandeling in dit deel van het gezicht is dan ook lastiger, vooral door de extra doorbloeding. Ook de vorm van de lippen is complex zoals de grens tussen de droge en natte delen van de mond. Een kundige arts houdt hier rekening mee. Een goede techniek en zuivere injecteerbare fillers zorgen voor een mooi resultaat en zo weinig mogelijk bijwerkingen. De gekozen filler moet precies de goede vloeibaarheid hebben, want anders kunnen er bijwerkingen als zwelling of bulten ontstaan.

btx voor lippen?


btx voor lippen?Welk type filler kiezen onze artsen?

Onze artsen kiezen voor een filler die de lippen kunnen liften maar ook een zachte structuur geven. Een voorbeeld is een niet permanente filler met hyaluronzuur als Boletero te gebruiken. Door het hydrofiele karakter van de fillers met hyaluronzuur kijken onze artsen zorgvuldig dat zij niet teveel filler in de lippen aanbrengen, om langdurige zwelling te voorkomen.

In tien seconden!
Gebieden die sterk doorbloed zijn, zoals de lippen, zwellen heel snel tijdens een behandeling en zien er dan totaal anders uit. Daardoor is het belangrijk om snel en heel secuur te werken. Daarvoor is de ‘tien seconden regel’ in het leven geroepen: de arts bepaalt waar hij wil injecteren, injecteert en kijkt of er nog meer nodig is. Dat alles in maximaal tien seconden.

Beter met microcanules
In onze Clinique gebruiken wij microcanules. Microcanules beperken de zwelling omdat ze, in vergelijking met naalden, stomper en meer flexibel zijn. Daarnaast moet er voor een mooi resultaat in veel minder prikpunten gewerkt worden als elders in het gezicht. En dan is de kunst dat de lippen toch egaal gelift, gevuld en van een nieuwe contour voorzien worden.

Nazorg door koeling en suppletie
Om bijwerkingen zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk om na een behandeling de lippen goed te koelen en om druk uit te oefenen. Ook homeopathische middelen als arnica, bromelaine of vitamine K kunnen vervelende nawerkingen voorkomen. Wij geven goede voorlichting over de nazorg om complicaties als infectie, migraine of asymmetrie van de behandelde plek te voorkomen.

Afblijven met de handen…
Zo moeten patiënten weten dat ze een behandelde plek zeker 24 tot 48 uur niet mogen masseren. Injecteerbare fillers kunnen op zich niet verschuiven, maar in enkele gevallen gebeurde dat toch, door massage. Daarnaast hebben onze artsen verschoven fillers, grote zwellingen en flinke blauwe plekken gezien, omdat patiënten kort na een behandeling in een hete sauna gingen zitten of een intensieve massage hadden ondergaan.

 

(Wij mogen vanwege de wettelijke regelingen de originele naam niet gebruiken en hebben deze afgekort tot BTX)

Print

Reageren? Login of registreer