Ik heb gehoord dat rimpelverslapper helpt bij Rosacea, is dat zo?

Ik heb gehoord dat rimpelverslapper helpt bij Rosacea, is dat zo?

Waardeer dit artikel:
Geen waarderingen

Relatief nieuw is de behandeling van rosacea met rimpelverslapper. Hiermee kunnen we vooral de flushing (dit is de algemene roodheid die ineens opkomt) goed tegengaan. Tijdens de behandeling worden kleine oppervlakkige prikjes in de huid geplaatst. rimpelverslapper zorgt ervoor dat de bloedvaatjes die voor de roodheid zorgen worden gesloten. Daarnaast zijn er nog een paar aanvullende behandelingen die in combinatie een goed resultaat geven:

 

1 Milde producten

Gebruik milde huidverzorgingsproducten. Kies een milde reiniger in combinatie met een milde crème zonder parfum en alcohol. Zoek naar huidproducten met antioxidanten zoals vitamine C (ascorbic acid) en kalmerende ingrediënten zoals niacinamide, waardoor de barrièrefunctie van de huid kan verbeteren.

2 SPF

Heeft u last van rosacea, dan is het extra belangrijk om uw huid goed te beschermen tegen UV-straling. Gebruik dus elke dag een SPF! Andere factoren die het huidbeeld kunnen verergeren zijn het weer, overgang van kou naar warm, gebruik van alcohol en gekruid eten.

3 Infusie met veel vitamine C

Vitamine stimuleert de opbouw en aanmaak van collageen waardoor de huid minder gevoelig wordt voor rosacea en zorgt daarbij dat de roodheid minder zichtbaar is.

4 Antibiotica

Rosacea kan verbeteren door het gebruik van een crème met antibiotica (metronidazol) of antibiotica-tabletten. Dit kan in onze kliniek voorgeschreven worden.

5 Peeling

Een oppervlakkige peeling met glycolzuur of salicylzuur verbetert de conditie van de huid en vertraagt het proces van huidveroudering. Na een peeling houdt de huid beter vocht vast. De salicylzuurpeeling is wat milder dan de glycolzuurpeeling en hierdoor beter geschikt voor de gevoeligere huid. Salicylzuur is vet oplosbaar en kan dus dieper in de poriën dringen. Deze peeling kan heel goed gebruikt worden bij de behandeling van rosacea in combinatie met laser en licht.

 

Wilt u meer informatie van onze artsen en/of huidtherapeuten?

Neemt u dan gerust contact met ons op. Onze intake gesprekken zijn altijd vrijblijvend. Voor een gesprek in Hengelo belt u naar 074 – 30 30 250 en voor een gesprek in Amsterdam belt u naar 020 – 89 50 455.

 

Print

Reageren? Login of registreer

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x