Ik ben transgender en is een borstvergroting door lipofilling bij mij mogelijk?

Ik ben transgender en is een borstvergroting door lipofilling bij mij mogelijk?

Rate this article:
2.3

Een Transgender patiënt vraagt ons per mail:

Ik ben een Transgender: "geslacht variant", mijn figuur is vrij mager.
Is een borstvergroting met eigen vet en groeifactoren geschikt voor mij?
Mijn wens is een kleine B cup.


Transgender en borstvergroting door lipofilling met groeifactoren

Transgender mensen (man naar vrouw) willen vaak een natuurlijk vrouwelijk lichaamsilhouet zonder siliconen -implantaten. De uitdaging is aan de ene kant, of zij voldoende vetweefsel hebben om te transplanteren en anderzijds of de voormalig mannelijke borstpartij voldoende flexibel is of gemaakt kan worden om de hoeveelheid vet, voor een mooie borstvorm, te kunnen garanderen.

De vereiste hoeveelheid vet:

Mannen die een normaal gewicht hebben, hebben meestal te weinig vet voor een borstvergroting door lipofilling met groeifactoren. Transgenders krijgen echter een lange periode vrouwelijk hormonen om haar lichaam te vervrouwelijken. Na enkele jaren van hormoonsuppletie ontstaat er meestal in de vrouwelijke lichaamregio's voldoende vet voor een borstvergroting.

Flexibel maken!

Toch moeten de bestaande platte borsten flexibeler gemaakt worden door pre-stretching, zodat er voldoende vet geplaatst kan worden zodat Dr. Don en mooie borst kan modelleren. Voorrekken kan worden uitgevoerd door injecties met een zoutoplossing.

Wat is de conclusie?

Transgender mensen die meer vrouwelijk lichaamscontouren willen moeten meestal eerst hormonen innemen om de gewenste veranderingen te bereiken. uiteraard betekent dit een ingreep in de hormonale balans die zorgvuldig moet worden overwogen. Vervolgens worden de vrouwelijke veranderingen duidelijker door middel van esthetische behandelingen, zoals met lipofilling en groeifactoren.

Bij onrealistische verwachtingen, bijvoorbeeld met betrekking tot de cupmaat, of bij ongunstige omstandigheden en of lifestyle dan geven wij de voorkeur aan de kunstmatige implantaten, in plaats van natuurlijke methoden zoals borstvergroting met  eigen vet en groeifactoren.

Team Dr. Don

Print
Please login or register to post comments.