Een haartransplantatie is een kwestie van vertrouwen

Een haartransplantatie is een kwestie van vertrouwen

Waardeer dit artikel:
5.0

Dr. Don hoe luidt uw filosofie? Volgens welke principes werkt u?

Het welzijn en een beetje geluk van mensen heeft bij mij de hoogste prioriteit. Ik ben er voor de patiënten, om echt iets voor hen te kunnen betekenen. Het gaat er tenslotte om dat ons team van haarprofessionals en ikzelf, hun doelen en verwachtingen zo goed mogelijk waarmaken. Daarbij horen ook uitgebreide intake en voorbereidende gesprekken. Daarnaast krijgen onze patiënten een persoonlijk advies waarin alle facetten van de behandelingen worden toegelicht, of het nu gaat om de diverse mogelijkheden, voordelen, nadelen of successen, maar ook om de risico’s die toch ook horen bij deze ingrepen. Ook hun zorgen en soms het jarenlange verdriet krijgen een plaats in de behandeling in onze Kliniek. Wij hopen die groep patiënten meer zelfvertrouwen te mogen geven.

Bijna alle patiënten zijn al een lange weg gegaan. Vaak hebben ze gehoord van slechte resultaten, sommigen hebben zelf slechte ervaringen achter de rug en zijn daarom onzeker. Dan moeten wij hen wel eerlijk en met compassie informeren en adviseren.

Als ik het zou moeten samenvatten, is het belangrijk om de best mogelijke behandeling met de minste risico’s te garanderen en daarnaast scherp te blijven kijken of aan de realistische wensen en unieke omstandigheden van de patiënt recht wordt gedaan.

 

Waar liggen de bijzondere kwaliteiten van het haarteam bij Clinique Dr. Don?


Onze patiënten waarderen vooral het natuurlijk resultaat van onze haartransplantaties. Dit is lastig omdat de vormgeving van de haarlijnen complex zijn. Om dit resultaat te behalen is niet alleen kennis en kunde nodig, maar is ook oog hebben voor esthetiek en harmonie van belang. Wij richten ons vooral op de natuurlijke vorm van de haarlijn. Ook zijn onze patiënten zeer tevreden over de terughoudendheid waarmee wij haartansplantaties adviseren als een haargroeistimulatie-behandeling ook zeer effectief kan zijn. Zeker bij jongere mensen met haarverlies.

Ons team heeft veel verschillende patiënten, hoofden, haartypes, haarlijnen en vormen van haaruitval gezien en behandeld. Wij doen dit met passie, kunde en toewijding.
Wij zorgen ervoor dat, zowel tijdens als na de behandelingen een zeer goede, persoonlijke en individuele verzorging centraal staat en die verdergaat dan de haartransplantatie of een stimulatiebehandeling op zich. En dat zien wij terug in de kwaliteitsbeoordeling van onze patiënten.

 

Welke technieken en behandelmethodes gebruikt u in uw kliniek?

Wat haartransplantaties betreft voeren wij de FUE- behandelingen uit. Dat betekent dat het haar als aparte folliculaire eenheden uit de donorgebieden op het hoofd worden geoogst en daarna getransplanteerd. Met behulp deze techniek transplanteren wij haren, wenkbrauwen en baarden. Een van onze specialiteiten is het corrigeren van al eerder behandelde patiënten. Het hangt helemaal van de individuele wensen en de situatie van de patiënt af of een FUE- haartransplantatie of een haargroeistimulatie behandeling het meest geschikt is.
  
De haargroeistimulatie behandelingen:

 

Welke tips kunt u patiënten geven?

Voor patiënten is het goed om te weten dat ze niet alleen met dit probleem te kampen hebben maar dat zij onderdeel uitmaken van een grote groep: haarverlies komt helaas bij veel verschillende mensen voor en om verschillende redenen. Gelukkig kunnen we daarom  verschillende behandelingen adviseren en daarom wil ik patiënten meegeven zich goed te laten informeren. Wij besteden hier veel aandacht aan. Geheel kosteloos. Vooral wil ik mensen meegeven dat een haartransplantatie echt niet altijd een eerste keuze hoeft te zijn voor een mooi resultaat. 

Haaruitval kan heel veel verschillende oorzaken hebben en het is een voortschrijdend proces. In het begin is een telefonisch advies of advies per mail misschien voldoende, maar het vervangt uiteraard nooit een persoonlijk adviesgesprek met een haarspecialist.
Ik stimuleer de mensen tijdens de intake vragen te stellen. Ik zeg altijd; ”Stelt u gerust vragen, het gaat hier om u zelf! En als iets u niet helemaal duidelijk is: vraag gerust door”. “U heeft recht op gedegen en uitvoerige informatie”. “Het gaat uiteindelijk om een verandering die invloed heeft op u en uw leven”.

 

Wat kunnen patiënten realistisch gezien verwachten van een haartransplantatie, vooral waar het gaat om de natuurlijkheid en volheid?

Ik ben blij met deze vraag. Tegenwoordig is een goed uitgevoerde haartransplantatie, vooral bij de haarlijn, niet meer te zien. De moderne haartransplantatie, vooral de FUE, maakt zelfs korte kapsels bij patiënten mogelijk. En vaak ontdekt zelfs de kapper geen spoor van een behandeling.

De natuurlijkheid en de daarmee samenhangende haardichtheid, is natuurlijk voor een groot gedeelte afhankelijk van de specialist die de behandeling uitvoert en van de behandelkeuze. De haardikte en de haarlijn moeten passen bij het gezicht en bij het overgebleven haar – en precies daar komen techniek, ervaring, keuze van de behandeling, subtiliteit en de artistieke vaardigheid van de specialist aan te pas. Zijn of haar vaardigheden bepalen mede het design en de natuurlijkheid na de transplantatie.
 

Wat vindt u een leuk aspect aan een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een beslissing voor het leven. Het heeft een behoorlijke invloed op het leven van de patiënt. Als een patiënt na de transplantatie terugkomt en ik bekijk met hem het eindresultaat en zie hoe gelukkig de patiënt dan is...
Wij maken in de loop van de tijd veel persoonlijke verhalen en lotgevallen van dichtbij mee. En het is daarom geweldig leuk om de persoonlijke verandering van dichtbij mee te kunnen maken en uitspraken te horen in de trant van ´Dat was het beste besluit van mijn leven´of ´Als ik had geweten hoe blij en opgelucht ik mij nu voel, dan had ik deze stap veel eerder genomen´. Deze reacties en de succesverhalen maken het werk voor alle specialisten in ons gespecialiseerde haarteam zo uitdagend en motiveren ons iedere dag weer.

 

Welke veranderingen merkt u aan patiënten die een haarbehandeling hebben laten uitvoeren?

Medisch gezien ondervinden we weinig last van kaalheid, maar het is onze mening over een volle bos haar die mensen doen besluiten een haarbehandeling te ondergaan. Vol haar is al sinds mensenheugenis een schoonheidsideaal en het symboliseert dynamiek, jeugd en succes. De positieve veranderingen die wij bij patiënten zien, hebben een enorme inpakt op hun leven. Mensen zien er echt gelukkiger uit en hebben een heel andere uitstraling. Je ziet gewoon dat ze beter in hun vel zitten.

Veel patiënten vertellen dat ze door de behandeling niet alleen een mooier uiterlijk hebben gekregen, maar dat hun zelfvertrouwen enorm is toegenomen. Uit het grote Amerikaanse onderzoek blijkt, dat er geen groot verschil in succesvolle carrièrekansen bestaat tussen mannen met een kaal hoofd en mannen met een volle haardos.

 

Welke type patiënten ziet u in de kliniek?

Moeilijk te zeggen want iedere patiënt is voor mij even belangrijk. Hier maak ik geen enkel onderscheid in maar als je een kleine opsomming wilt? Vooruit hier komt ie dan:
 

  • Uiteraard zowel vrouwen als mannen.
  • Mensen met heel weinig haarverlies tot bijna kaal.
  • Jong en al op zeer oudere leeftijd.
  • Uit alle lagen van de bevolking, uit binnen als uit buitenland. Captains of Industry, modellen, advocaten, leraren, brandweerlieden, mensen die een baan zoeken, maar ook jonge mensen uit de agrarische sector bij wie kaalheid in de familie voorkomt. En deze jonge boeren willen niet hun hele leven een pet op zoals hun vader en diens vader gewend waren.

 
Bedankt Dr. Don!
 

Meer informatie of een vrijblijvend advies?

We hopen dat u nu meer inzicht heeft gekregen waarom u aan haarverlies lijdt. Als u meer informatie over uw eigen situatie wilt bespreken kunt u vrijblijvend een afspraak maken met onze haarprofessionals. Voor Hengelo kunt u contact opnemen met 074 – 30 30 250 en voor Amsterdam neemt u contact op met 020 – 89 50 455.

 

Print

Reageren? Login of registreer

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x