Een buikwandcorrectie of een buiklift?

Een buikwandcorrectie of een buiklift?
Altijd al die slappe huid rondom de buik weg willen hebben? Leest u dan onze nieuwste blog!

Waardeer dit artikel:
1.7

Een slappe buikhuid en spieren zijn niet alleen het probleem van moeders. Mensen die veel gewicht hebben verloren en eigenlijk hetzelfde probleem ervaren hebben hier ook last van. Zowel mannen als vrouwen hebben na het verlies van vele kilo’s vaak een huid die zo opgerekt is (eigenlijk gescheurd) en daarom gaat uitzakken. Ook voor deze groep is een buikwandcorrectie of buiklift een mooie oplossing.

Wij vertellen u over een buiklift of een buikwandcorrectie

Een slappe buik, een overhangende buik, een huid die meer lijkt op crêpepapier al deze problemen kunnen verholpen worden met een buiklift of buikwandcorrectie. 

Wat is een buiklift ofwel mummy-chirurgie of buikwandcorrectie?

Met een buiklift, kan de buik afgevlakt worden door de losse en overtollige huid chirurgisch te verwijderen en als het nodig is de spieren in de buikwand te verstevigen. Ook kan de striae op de onderbuik worden verwijderd tijdens de ingreep. Het is populair geworden om deze ingreep te laten uitvoeren na een zwangerschap, massaal gewichtsverlies of wanneer een slanke buik (met zwakke spieren een uitgezakte indruk geeft). De meeste patiënten zeggen na de ingreep dat ze veel meer zelfvertrouwen hebben gekregen. Vaak horen wij “Dokter dit had ik veel eerder moeten doen.” 

Voor wie is een buiklift of buikwandcorrectie geschikt?

Voor patiënten met veel overtollig huid en soms overhangende plooien, een losse huid en soms crêpepapier-achtig van structuur, slappe spieren en vaak bestaan er ook vetophopingen in de buik en maag gebied. Dit komt meestal voor na de zwangerschap. Aan te raden is deze correctie niet te doen als er nog een kinderwens is. Het resultaat kan bij een volgende zwangerschap weer verloren gaan, en dat is jammer. Andere goede kandidaten zijn patiënten die aanzienlijk veel gewicht verloren hebben, door middel van diëten en lichaamsbeweging of door een operatie.

Moet je voor de ingreep afvallen?

Gewichtsverlies is nuttig, maar niet essentieel. In het algemeen hoe dichter je bent bij je ideale lichaamsgewicht bent, hoe beter het resultaat.

Kan een liposuctie gelijk met een buikwandcorrectie uitgevoerd worden?

Ik ben er geen voorstander van. Het zijn namelijk twee verschillende ingrepen die voor een mooi eindresultaat beter na elkaar gedaan kunnen worden. Maar bij een kleine buiklift kan het eventueel gelijktijdig met een liposuctie uitgevoerd worden.

Is een liposuctie altijd nodig?

Liposuctie is alleen nodig als er veel opgehoopt vet aanwezig is die meestal ongevoelig is voor diëten en sporten.

buikwandcorrectie

Is een buiklift alleen voor vrouwen na de zwangerschap geschikt of ook voor anderen?

Niet alleen voor vrouwen na een zwangerschap. Met name ook voor mensen die al eerder een liposuctie hebben ondergaan en nog veel huid over hebben en die misschien hun spieren aangepast willen hebben voor een goede houding en strakkere lichaamslijnen. Daarnaast zijn mannen ook kandidaten voor een buiklifting, vooral als ze veel gewicht hebben verloren door dieet en lichaamsbeweging of van een operatie.

Welk type verdoving wordt gebruikt?

Dit hangt af van de ingreep. Wij proberen zoveel mogelijk onder lokale verdoving te opereren maar als het om een uitgebreidere buikwandcorrectie gaat dan alleen onder sedatie.

Hoe lang duurt de ingreep?

De lengte van de operatie varieert. In de meeste gevallen duurt deze 2-3 uur.

Zal een buiklift striae kunnen wegnemen?

Tijdens de buiklift of buikwandcorrectie nemen wij de striae weg die op de onderbuik aanwezig is. Striae die daarboven ligt wordt naar beneden verplaatst maar niet verwijderd. Het is dus minder zichtbaar.

Zijn er littekens na de ingreep?

Littekens na de operatie zijn zoveel mogelijk onder de bikinilijn aangebracht maar bij grote buikwand ingrepen is dit niet altijd mogelijk. Wij zijn specialist in het opereren met veel kundigheid in het aanbrengen van een zo een klein mogelijk litteken en die vervagen in de tijd. Wij adviseren u graag tijdens een vrijblijvende intake. 

Is een buiklift een permanente oplossing of zal de huid de stevigheid verliezen na verloop van tijd?

Resultaten van deze ingrepen zijn permanent bij een levensstijl die daarbij past. Als u heel veel in gewicht toeneemt dan kan dit het resultaat nadelig beïnvloeden.

Zijn er alternatieven voor een buiklift of buikwandcorrectie?

Alleen een buiklift of buikwandcorrectie kan overtollig huid verwijderen en spieren verstevigen. Een buiklift zal de buik afvlakken en tegelijkertijd de taille vernauwen. Liposuctie verwijdert vet en kan samen met de liposuctielaser de huid tot op zekere hoogte verstrakken. Maar bij een groot huidoverschot of extreme huidverslapping kan alleen een buiklift een oplossing bieden.

buikwandcorrectie

Goed nieuws

Het goede nieuws is dat er dus voor iedere moeder een oplossing is als er figuurproblemen zijn ontstaan. Evenals voor vrouwen en mannen met overtollig vet en huidverslapping is er een behandeling op maat met prachtige resultaten. 

 

Meer informatie?

Boek een vrijblijvende afspraak in bij ons in Hengelo of Amsterdam. Hij geeft u graag een kundig en eerlijk advies. Voor een afspraak in Amsterdam belt u naar 020 - 89 50 455 en voor een afspraak in Hengelo naar 074 - 30 30 250.

Prijsindicatie

Mini buikwandcorrectie of buiklift lift vanaf € 2.350,00

Buikwandcorrectie vanaf € 3.400,00

 

 

 

Print
Tags: buikwand

Reageren? Login of registreer