Dr. Don: Zijn er overeenkomsten tussen liposuctie-patiënten en wat valt u op?

Dr. Don: Zijn er overeenkomsten tussen liposuctie-patiënten en wat valt u op?

Waardeer dit artikel:
2.3
 • Het onderschatten van de liposuctie-ingreep

Tijdens het eerste consult krijg ik bij nogal wat patiënten de indruk dat ze de ingreep onderschatten (mede door de televisieprogramma’s die maar een stukje van het behandelproces laten zien) en onze taak is de patiënt duidelijk te maken dat het tijd kost voor het uiteindelijke resultaat goed te zien is en dat het lichaam moet herstellen van een grote liposuctie en dat het zeker geen “lunchtime treatment” is.

 • Bijna elke patiënt die voor het eerst een liposuctiebehandeling ondergaat is een beetje zenuwachtig en dat is heel normaal

Het blijft altijd spannend een ingreep te ondergaan die verder gaat dan de buitenkant van het lichaam. Wij zien en spreken de patiënt een aantal keer voor de ingreep en zij zijn op de hoogte dat een liposuctie niet iets is van “even doen.“ Dit is ook de reden dat wij voor ieder liposuctie-patiënt een eigen casemanager hebben ingevoerd. Er zijn en er blijven altijd vragen over en dan is het fijn als er iemand in de kliniek jouw vaste aanspreekpunt is die je door het hele behandelproces begeleidt. Ook als je weer thuis bent!

 

 • Liposuctie is bedoeld om de verhoudingen in het lichaam te herstellen en niet om heel veel gewicht te verliezen

Hier bestaan nogal veel misverstanden over die ik tijdens de intakegesprekken goed moet wegnemen. Patiënten denken al snel nou als de dokter 4 tot 5 liter kan wegzuigen dan doe ik het een paar keer en ben ik snel van mijn overtollige kilo’s af. Helaas kunnen wij dokters alleen het zachte vet verwijderen wat onder de huid ligt en niet het vet dat om de organen gevormd is.

 

 • Het goed in kaart brengen van onrealistische verwachtingen en verkeerde redenen om een liposuctie te laten uitvoeren

Het is belangrijk om aandachtig te luisteren naar specifieke reacties en wensen van patiënten. Goed luisteren en doorvragen wat precies de verwachtingen zijn is nodig om te kunnen beoordelen of die haalbaar en realistisch zijn. Het afraden van een liposuctiebehandeling hoort daar soms ook bij. Goed voorlichten is van cruciaal belang. Dit kan het verschil maken tussen een tevreden en een ontevreden patiënt.

 • Patiënten willen weten waarom ik de voorkeur geef aan plaatselijke verdoving en niet aan een algehele narcose

Er zijn meer voordelen om de ingreep te doen onder plaatselijke verdoving dan onder algehele narcose. Een voorbeeld is:
Als de patiënt actief kan meebewegen kan ik de lichaamslijnen beter volgen. Als ik vraag of de patiënt een bepaalde spiergroep kan aanspannen dan zie ik hoe het lichaam zich vormt en weet ik precies hoe ik de lichaamscontouren kan aanpassen.

 • Vet is compacter bij sporters

Patiënten die actief of sportief zijn hebben in bepaalde regio’s vet dat compacter is van structuur en dus lastiger is te verwijderen. Ook kost het meer vakmanschap om het lichaam in mooie egale contouren te brengen.

 

 • Veel mensen hebben hardnekkige gebieden die ongevoelig zijn voor diëten en lichaamsbeweging

Bijna alle patiënten die ik zie hebben dit ervaren en leggen zich hier niet bij neer. Zij willen van die storende vetranden af en vragen mij advies. Inderdaad kan ik hen blij maken door verschillende liposuctie technieken in te zetten die deze storende vetranden laten verdwijnen. Definitief.

 

 • Het uitvoeren van een liposuctie vereist een combinatie van mentale focus, uithoudingsvermogen en tijd

Een liposuctie is heel intensief om goed uit te voeren en kost vooral tijd! Het is geen ingreep om snel te willen doen omdat de behandeltijd erop zit. Ik doe daar niet aan mee, afraffelen is in mijn kliniek uit den Boze. Overigens zal het resultaat dan ook tegenvallen. En ontevreden patiënten willen we niet of op zijn minst zo min mogelijk en een ontevreden dokter al helemaal niet.

 • Laserliposuctie geeft een mooie verstrakking van de huid na liposuctie

De huid kan  na de liposuctie uitzakken en moet verstrakt worden dan is  laserliposuctie een mooie aanvulling.

 • Patiënten zijn niet goed op de hoogte van verschillende liposuctie- technieken

In onze kliniek kan ik liposucties uitvoeren door gebruik te maken van verschillende technieken. De PAL, de WAL en de liposuctielaser. Het hangt af van de individuele patiënt, de dikte van de vetpads en de plaats op het lichaam welke techniek ik moet inzetten. Ook op dit punt moet ik de patiënten goed voorlichten.

 • Endermologie door de LPG

Massages zijn voor een mooi resultaat van cruciaal belang na liposuctie, het starten van de tweede week na de ingreep is voor een mooi resultaat. In beide klinieken maken wij gebruik van officiële LPG apparatuur die wij kunnen inzetten bij de endermologie-behandelingen.

 • Touch-up

Bij hele uitgebreide liposucties kan een Touch-up nodig zijn voor het allermooiste resultaat. Dit doen wij tegen gereduceerde tarieven.

 • Tevreden en blij

Uiteraard ben ik trots en blij met al onze patiënten en cliënten maar het is opvallend hoe tevreden en happy patiënten zijn na een liposuctie. Vooral tijdens de laatste controle die na een langere periode ingepland is krijg ik alle verhalen te horen hoe mensen genieten van hun lichaam. En daar doe ik het voor een betere reden is er niet!!!

 

Heeft u nog andere vragen dan horen wij dit graag. U kunt een vraag insturen of contact opnemen met één van onze medewerkers via 074 - 30 30 250.

 

 

Print

Reageren? Login of registreer