Dr. Don verjongt mijn huid echt met een PRP behandeling?

Dr. Don verjongt mijn huid echt met een PRP behandeling?

Rate this article:
2.3

Gezichtsverjonging is een topprioriteit voor veel van mijn patiënten, maar niet iedereen wil een chirurgische ingreep en zoekt naar alternatieven. Gelukkig zijn er een aantal effectieve behandelingen in onze Clinique beschikbaar die prachtige resultaten geven zonder dat u een operatie hoeft te ondergaan. Een van de nieuwste behandelingen is bloedplaatjes-rijk plasma (PRP).

PRP-plasma wordt al vele jaren toegepast in de orthopedische geneeskunde, reconstructieve chirurgie en tandheelkunde. Het is een populaire behandeling voor, pees en weefsel verwondingen bij professionele atleten. PRP-plasma is rijk aan bloedplaatjes en groeifactoren, waarvan bekend is dat zij de stamcellen in het lichaam te stimuleren. Stamcellen op hun beurt stimuleren de groei van collageen dat het lichaam helpt te genezen en sneller te regenereren. Collageen zorgt voor de versteviging van de huid.

Waar wordt PRP-plasma gebruikt in cosmetische geneeskunde?

Een behandeling met PRP-plasma kan verschillende cosmetische problemen aanpakken in gezichtsgebieden. Problemen die moeilijk te behandelen zijn met niet-invasieve technieken (zoals plastisch chirurgie).

Wat doet PRP-plasma?

  • Verbeteren van de huidstructuur;
  • Zorgt voor meer volume in het gezicht, handen en nek;
  • Behandeld fijne lijntjes en rimpels rond en onder de ogen;
  • Vult groefjes op onder de onderoogleden;
  • Minimaliseert rimpels en lijnen rond de mond;
  • Vermindert acne littekens en striae.

Het kan de haargroei ook enorm stimuleren

Behandeling

De behandeling met PRP duurt ongeveer 60-75 minuten. Een klein buisje bloed wordt van de patiënt afgenomen, vergelijkbaar met een routinematige bloedonderzoek. Het bloed wordt dan gecentrifugeerd in een centrifuge om de bloedplaatjes en groeifactoren te concentreren. Zodra dit unieke mengsel wordt verkregen zullen onze specialisten dit bij u injecteren in de gebieden waar u de huidverbetering en of haargroei wilt stimuleren. Dit kan met hele fijne naaldjes of met de dermicapen.

Resultaten huidverbetering

Om de beste resultaten te bereiken, ondergaan de meeste van mijn patiënten drie behandelingen, met tussenpozen van 4 tot 8 weken. Tijdens de eerste maand, kan een merkbare verbetering in de huidtextuur te zien zijn. Het maximale collageen-herstel vindt ongeveer 3 maanden na de eerste behandeling plaats. Uw huid is dan steviger, meer opgebouwd en voller van textuur waardoor lijnen en rimpels verminderen. Veel patiënten kiezen voor een touch-up behandelingen na één jaar om hun resultaten te behouden.

Resultaten haargroei

 

De stimulering van de haargroei verloopt ongeveer in dezelfde tijd als de huidverbetering. De haargroei na de PRP-plasma behandeling ontstaat door de enorme verbetering van de doorbloeding in de hoofdhuid.

Herstel en risico's

Na het ondergaan van bloedplaatjes-rijk plasma behandelingen, zijn patiënten in staat zijn om normale activiteiten onmiddellijk te hervatten. Er zijn zeer weinig bijwerkingen bij PRP behandelingen bekend omdat de geïnjecteerde stof afkomstig is uit het eigen lichaam. Sommige patiënten ervaren roodheid in het behandelde gebied tot 48 uur na de behandeling, maar dat is normaal en kan eenvoudig met speciale litteken make-up gecamoufleerd worden. Zwelling en blauwe plekken zijn zeldzaam en duren minder dan een week als ze optreden. Na de behandeling, adviseer ik om de huid goed gehydrateerd te houden met speciale vocht inbrengende huidverzorging en de huid meerdere malen per dag in te crèmen met een zonnebrandcrème ( hoge factor).

Ideale kandidaten voor PRP behandelingen

PRP-plasma behandelingen zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een geleidelijke huidverbetering met natuurlijk ogende resultaten. Het is geschikt voor personen met milde tot stevige tekenen van huidveroudering.

Bent u geïnteresseerd?

Voor een eerlijk en kosteloos advies belt u naar 074 - 30 30 250 (Hengelo) en 020 - 89 50 455 (Amsterdam).

 

Print
Please login or register to post comments.