Dr. Don ik heb veel last van huidirritaties in de winter, wat kan ik daar aan doen?

Dr. Don ik heb veel last van huidirritaties in de winter, wat kan ik daar aan doen?

Waardeer dit artikel:
2.7

Heeft u een gevoelige huid? Het antwoord op die vraag is ja! Want we hebben namelijk allemaal in meer of mindere mate last van een bepaalde gevoeligheid. Dat zien we als onze huid geïrriteerd reageert op iets uit onze omgeving of op een crème of lotion die we gebruiken. Niet alle vormen van gevoeligheid geven een zichtbare huidreactie. In veel gevallen ziet u in eerste instantie niets omdat de reactie zich onder het huidoppervlak afspeelt, maar bij langdurig blootstelling aan iets waar u gevoelig voor bent bouwt zich de reactie op zoals uitslag, pukkeligheid of roodheid. Als die irritatie zich voordoet, wilt u de huid natuurlijk zo snel mogelijk de kans geven om te genezen. Hier leggen we uit hoe irritatie ontstaat, welke impact die op de huid kan hebben, en we geven door onderzoek onderbouwde tips die heel snel voor verbetering zorgen.
 

In dit artikel

  • Wat veroorzaakt een geïrriteerde huid?
  • Effecten van huidirritatie
  • 5 Behandelingen die een geïrriteerde huid tot rust brengen


Wat veroorzaakt een geïrriteerde huid?

Door een aantal factoren wordt huidirritatie veroorzaakt. De meest voorkomende redenen zijn zonschade, milieufactoren (waaronder het weer) en kleurstoffen, waaronder geurende plantenoliën waarvan u dacht dat ze goed voor uw huid zouden zijn. Zonschade is de duidelijkste oorzaak, aangezien u het resultaat heel snel ziet. Een rode, schilferige huid en donkere vlekjes zijn duidelijke kenmerken van zonschade die in een later stadium er uit kan zien als geïrriteerd en soms ontstoken. Andere milieufactoren zijn onder meer luchtvervuiling en weersomstandigheden zoals heel koud of heel droog weer (lage luchtvochtigheid).

Geurstof, zowel synthetische of natuurlijke, is misschien wel de minst voor de hand liggende oorzaak van huidirritatie. De meeste mensen willen huidverzorgingsproducten die lekker ruiken. Maar helaas kunnen deze ingrediënten alleen een heerlijke geur verspreiden via een vluchtige stof die weer voor huidirritatie kan zorgen. 


Effecten van huidirritatie

Roodheid of jeuk is niet alleen het effect van een geïrriteerde huid. Als de huid geïrriteerd is, herstelt hij minder snel, worden ondersteunende stoffen als collageen en elastine afgebroken en verzwakt de buitenste beschermlaag. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden.

Een geïrriteerde huid heeft daarnaast een verhoogde kans op het ontwikkelen van bruine vlekken, rimpels en andere signalen van huidveroudering. Bij mensen met een vette huid kunnen de ontstekingen effect hebben op de zenuwuiteinden in de poriën die de hormoonproductie stimuleren, wat zorgt voor een toename van talgproductie en vergrote poriën..
 

5 Behandelingen die een geïrriteerde huid tot rust brengen

Wat kunt u zelf doen om huidirritatie te voorkomen, of te zorgen dat het minder erg wordt? Bescherm uw huid door milde, geurstofvrije huidverzorgingsproducten en een breedspectrumzonnefilter te gebruiken. 

Wat kunnen wij voor u doen?

  • Een Oxygeneo gezichtsbehandeling (2 in 1: Microdermabrasie met zuurstof) en een ELT Light behandeling. Het ELT licht zorgt voor een verhoging van de lichaamseigen productie van collageen, elastine en hyaluron. Uw huid oogt zichtbaar egaler en stralender.
  • Voor uw huid op maat gemaakte milde medische peelings van Skin Tech die de ontstekingen en roodheid reduceren, de poriën van binnen reinigen en de ruwe wat pukkelige huid weer zacht en egaal maken
  • PRP-bloedplaatjesrijk plasma inclusief hyaluron (kan wel 3 keer zoveel vocht vast houden in de huid)– dit lichte serum is geschikt voor alle huidtypen. Het brengt een geïrriteerde huid direct tot rust en kalmeert roodheid met milde, maar zeer effectieve ingrediënten waarvan onderzoek heeft aangetoond dat ze aanhoudende roodheid en gevoeligheid verbeteren. De PRP-plasma verbetert de biostimulatie van de huid en daarmee hersteld de huid zich op eigen kracht.
  • Dermicapen/meso met een skinbooster voor een geïrriteerde huid die ontstekingen en roodheid kalmeert en reduceert, reinigt poriën van binnen en verbetert de ruwe, pukkelige huid.
  • Hoge dosis vitamine C infusie: Wat doet vitamine C? Maakt bruine vlekken (ouderdomsvlekken) en andere vormen van zonneschade minder zichtbaar. Het helpt de opbouw van gezond collageen te stimuleren (met als gevolg een stevigere huid!). Het vermindert ontstekingen en irritatie (2 grote boosdoeners voor de huid) en vervaagt rode vlekken na puistjes door het natuurlijke genezingsproces van de huid te verbeteren. Tot slot verhoogt de werkzaamheid van een zonnebrandproduct en geeft de huid een grotere bescherming tegen blootstelling aan UV-straling.
     

Meer informatie?

Voor een vrijblijvende advies en een huidanalyse maakt u gerust even een afspraak met onze huidtherapeuten. Voor Hengelo belt u naar 074 - 30 30 250 en voor Amsterdam 020 - 89 50 455.

Print

Reageren? Login of registreer