Dokter Don medisch specialist en cosmetisch arts

Dokter Don medisch specialist en cosmetisch arts

Rate this article:
2.0

Als gepromoveerd interventieradioloog is Dokter Donald Ottens bij uitstek geschikt om cosmetisch chirurgische ingrepen uit te voeren, want dat is zijn vak! Hij heeft onder andere de ooglidcorrectie, liposuctie en lipofilling opleiding in Duitsland en Frankrijk genoten en heeft inmiddels honderden ooglidcorrecties, liposuctie- en lipofilling ingrepen uitgevoerd, tot volle tevredenheid van zijn patiënten. Kijkt u eens op www.kliniekervaringen.nl welke ervaringen onze patiënten delen over de behandeling en onze specialisten.
 
Passie van Dr. Don
Nog veel belangrijker is dat Dr. Donald Ottens werkt vanuit passie. Hij bestudeert het gebied op een dusdanige manier dat de ogen of het lichaam mooi gemodelleerd kunnen worden tijdens de ingrepen. Het blijft dus niet alleen bij een hoeveelheid huid of vet verwijderen. De uiteindelijke vorm moet een natuurlijke uitstraling hebben en passen bij de gezichts- en lichaamscontouren van de patiënt. Dr. Don zet zich in voor een maximaal resultaat en neemt dan alle tijd die nodig is. Onze patiënten krijgen bij Clinique Dr. Don topkwaliteit, ook omdat wij gebruik maken van de nieuwste apparatuur.

Daarnaast is Dr. Don van mening dat cosmetische ingrepen voor een breed publiek toegankelijk moeten zijn, en dat zien de patiënten terug in onze eerlijke prijzen.

 

Maar wat maakt Dr. Don dan zo uniek?

Dan moet u weten wat een interventieradioloog kan en mag doen. Veel mensen weten niet wat een interventieradioloog precies doet, daarom geven wij u een toelichting.

Via een incisie (snee door de huid) worden behandelingen gedaan door de interventieradioloog aan diverse afwijkingen in het lichaam. Er worden zowel ingrepen gedaan in de bloedvaten als daarbuiten in de borst- en buikholten, in diverse organen, galwegen, urinewegen, en botten. Bij deze verrichtingen wordt een hoeveelheid aan verschillende, katheters, voerdraden, stents, drains, coils en medicatie gebruikt. Deze ingrepen worden veelal onder geleide van beeldvorming (echo, röntgen, CT of MRI) uitgevoerd.

Door de kleine ingang en lokale verdoving is een zware algehele narcose meestal niet nodig. Ook is de kans op complicaties als infecties of nabloedingen laag en herstelt een patiënt over het algemeen snel na een ingreep. Het verblijf in een ziekenhuis is meestal beperkt van enkele uren tot een dag opname. Hieruit blijkt dat de interventieradioloog een groot aantal ingrepen kan uitvoeren. Daarmee kunnen verschillende aandoeningen worden behandeld met een relatief kleine kans op complicaties en een chirurgische ingreep is dan veelal niet meer nodig.
 

Dr. Don is bekwaam en bevoegd
Zijn brede ervaring maakt dat Dr. Donald Ottens, BIG- geregistreerd medisch specialist, bekwaam en bevoegd is. Hij is dan ook gecertificeerd lid van de Vereniging van Cosmetisch Artsen, van de Vereniging van Cosmetische Chirurgie en van de Duitse vereniging van Cosmetische Chirurgie. Tevens is hij officieel opleider van cosmetisch artsen.

De Liposuctiepatiënt in bekwame handen van Dr. Don
Op dit moment is er een discussie of deze ingrepen alleen door plastisch chirurgen of medisch specialisten moet plaatsvinden. Wat nog veel belangrijker is, en dat geldt voor alle medische ingrepen, dat de discussie zou moeten gaan over ervaring en kundigheid.

Nu is Dr. Don medisch specialist naast cosmetisch arts maar daar gaat het niet alleen om. De plastisch chirurg heeft vooral ervaring zijn ingrepen te doen met het chirurgisch mes en Dr. Don als interventieradioloog heeft veel ervaring om de ingrepen te doen via canules.
 

Bij liposuctie draait alles om canules die het vet opzuigen en helemaal niet om het snijden.

Als interventieradioloog heeft hij zich gespecialiseerd om grote ingrepen in het lichaam uit te voeren met behulp van onder meer canules. Vanuit deze kennis en vaardigheid zijn ooglidcorrecties en liposuctie ingrepen die passen bij zijn jarenlange ervaring. Om zich de nieuwste technieken eigen te maken heeft hij zich intensief bijgeschoold op dit specifieke cosmetische chirurgische vakgebied, zowel in Duitsland als in Frankrijk. Uiteindelijk zouden we kunnen zeggen dat een interventieradioloog bij uitstek geschikt en geschoold is cosmetische ingrepen uit te voeren zoals ooglidcorrecties en liposuctie-ingrepen.
 

Ervaring van Dr. Don bij liposuctie?
Dr. Don voert drie dagen per week negen liposuctie-ingrepen uit dat zijn er 10 tallen per maand en honderden per jaar.

Ervaring van Dr. Don bij ooglidcorrecties?
Dr. Don voert per week 15 ooglidcorrecties uit ( zowel boven als onder) dus honderden per jaar!

 

Kwaliteit en veiligheid.
Clinique Dr. Don staat voor kwaliteit en veiligheid. Officiële instanties worden regelmatig gevraagd te toetsen of alle behandelingen volgende de laatste regels van het Ministerie van Volksgezondheid worden uitgevoerd.

Meerdere gesprekken
Voordat de patiënt geopereerd wordt zijn er diverse gesprekken en onderzoeken aan vooraf gegaan. Dr. Don gaat niet over één nacht ijs. De patiënt moet weten waar hij of zij aan begint en ook welke resultaten verwacht kunnen worden. Er is alle tijd om nog een time-out in te lassen als de patiënt nog niet toe is aan een ingreep.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of over een behandeling, bel dan voor Hengelo naar 074-3030250. Voor Amsterdam belt u naar 020 – 89 50 455

Print
Please login or register to post comments.