Doet een lipofilling-facelift veel pijn?

Doet een lipofilling-facelift veel pijn?

Rate this article:
2.0

Wij hebben in onze Clinique een vooruitstrevend beleid ingevoerd op het gebied van pijnmanagement.
Dit houdt in dat onze patiënten zo min mogelijk pijn mogen ervaren tijdens de ingrepen en daarna.

Graag vertellen wij u meer over de pijnbestrijding tijdens de lipofilling-behandelingen.


Tijdens al onze lipofilling-behandelingen streven wij ernaar dat de patiënt geen excessieve pijn ervaart. Van vitaal belang voor het slagen van een lipofilling-ingreep is een rustig en ontspannen patiënt. Dit kunnen wij alleen bereiken als de pijnbeleving onder controle is en het contact met de patiënt optimaal blijft. Een patiënt die veel pijn heeft wordt onrustig en heeft moeite zich te richten op de arts en zijn assistenten. Dit bemoeilijkt de uitvoering van de lipofilling-ingreep die heel nauwkeurig en precies uitgevoerd moet worden.

Pijnbestrijding op maat

Onze vorm van pijnbestrijding heeft niet alleen betrekking op de lipofilling-behandeling zelf maar ook op de periode na de ingreep. Dr. Don zet zich maximaal in om u zo ontspannen mogelijk te laten voelen tijdens de ingreep. Het is daarom van belang dat u in het voorbereidende gesprek aangeeft hoe u in de regel pijn ervaart zodat wij de verdoving kunnen aanpassen op uw behoefte.

Soms geven wij patiënten die zeer gespannen zijn rustgevende medicatie. De patiënt kan na het inwerken van de medicatie zich meer richten op Dr. Don die de behandeling gaat uitvoeren. Dit is belangrijk want hij vraagt regelmatig de medewerking van de patiënt tijdens de behandeling; bijvoorbeeld draaien van de ene kant naar de andere kant, grimassen trekken etc. Kortom, hoe rustiger de patiënt is tijdens de lipofilling-ingreep hoe nauwkeuriger Dr. Don kan werken en dat ziet u dan weer terug in het eindresultaat.

Plaatselijke verdoving

Bij lipofilling wordt de pijnstilling gegeven in de vorm van een plaatselijke verdoving, meestal als een injectie of in de vloeistof die gebruikt wordt tijdens het oogsten van het vet in de buik of dijen middels liposuctie. De plaatselijke verdoving duurt een paar minuten voor het helemaal is ingewerkt. Het kan voorkomen dat Dr. Don tijdens de uitvoering van de ingreep iets buiten het verdoofde gebied moet werken dan zal hij onmiddellijk bij-verdoven. U voelt geen pijn maar kan wel sensaties van duwen en trekken ervaren. De plaatselijke verdoving duurt meestal een paar uur voor het normale gevoel terugkeert. Daarom is het een goed idee om een pijnstiller in te nemen (zoals paracetamol), zodra u thuis bent om enig ongemak te verlichten dat kan optreden wanneer de verdoving is uitgewerkt.

Lipofilling gezicht/hals/decolleté

Voor een lipofilling gezicht behandeling of een volumebehandeling in het gezicht, hals en decolleté is niet veel vet nodig. De hele behandeling kan in zijn geheel onder lokale verdoving plaatsvinden en is niet pijnlijk.
Na de behandeling voelt het gebied wat doof aan en is ook enigszins gezwollen. Dit is binnen een paar dagen weer weg. U kunt dit ongemakkelijke gevoel goed behandelen met een paracetamol. Mocht u toch meer pijn ervaren kan Dr. Don u een recept voor een passende pijnbestrijding uitschrijven.
 

Meer informatie of een afspraak maken?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op: +31 (0) 74 30 30 250
Of stuur een e-mail naar: info@cliniquedokterdon.nl


pijn lipofilling weblog clinique dr don hengelo

 

Print
Please login or register to post comments.